Καθαρισμός

Ο καθαρισμός προσώπου είναι μια απαραίτητη διαδικασία που δεν πρέπει να αμελούμε αν θέλουμε το πρόσωπό μας να δείχνει φρέσκο και λαμπερό. Σκεφτείτε πως όταν οι πόροι του δέρματος φράζουν σημαίνει πως το σμήγμα παραμένει εγκλωβισμένο με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας δείχνει θαμπή και κουρασμένη. Σε αυτή την περίπτωση ακόμη και όταν εφαρμόσουμε οποιαδήποτε κρέμα, επειδή δεν απορροφάται σε βάθος δεν μπορεί να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όταν ο καθαρισμός προσώπου γίνεται σωστά τότε τα μαύρα στίγματα απομακρύνονται, διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και βελτιώνεται αισθητά η υφή και η όψη της επιδερμίδας.

Καθαρισμός προσώπου: Ποια η διαδικασία;

Αρχικά εφαρμόζουμε στο πρόσωπο γαλάκτωμα για να απομακρυνθεί το μακιγιάζ. Ακολουθεί peeling για να φύγει το εγκλωβισμένο σμήγμα, ενώ με την βοήθεια ατμού ανοίγουν οι φραγμένοι πόροι. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε αντισηπτικό για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μόλυνσης και τέλος εφαρμόζουμε μια μάσκα προσώπου η οποία χαρίζει βαθειά ενυδάτωση και επαναφέρει το pH του δέρματος.

Τι να περιμένουμε μετά τη θεραπεία; Πόσο συχνά είναι καλό να επαναλαμβάνεται;

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί το δέρμα του προσώπου είναι λίγο ερεθισμένο και παραμένει έτσι για 1-2 ημέρες. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως συστήνουμε στο άτομο να αποφύγει την έκθεση στον ήλιο και το μακιγιάζ για 24 ώρες.

Ο καθαρισμός προσώπου είναι καλό να γίνεται μία φορά τον χρόνο, εκτός αν λόγω ηλικίας ή άλλων προβλημάτων όπως η ακμή, το δέρμα είναι πιο ταλαιπωρημένο όποτε και μπορεί να γίνεται πιο συχνά.

Τι μπορεί να κάνει το άτομο για να βελτιώσει το αποτέλεσμα;

Υπάρχουν ορισμένες απλές συμβουλές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε για να συμβάλλετε θετικά στην διαδικασία:

  • Αποφύγετε την ηλιακή ακτινοβολία τις πρώτες ημέρες
  • Μην χρησιμοποιείται μακιγιάζ το πρώτο εικοσιτετράωρο
  • Χρησιμοποιήστε αντηλιακό και ενυδατική κρέμα
  • Την πρώτη ημέρα επιλέξτε ήπιες δραστηριότητες, γιατί ο ιδρώτας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό
  • Μια φορά την εβδομάδα κάντε μια μάσκα προσώπου

 

Ο καθαρισμός προσώπου είναι μια θεραπεία που ωφελεί ουσιαστικά το δέρμα μας. Παρότι έχει επικρατήσει στο μυαλό μας η εικόνα ενός τραυματισμένου, κατακόκκινου προσώπου μετά από την διαδικασία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Επιλέγοντας ένα κέντρο αισθητικής με έμπειρο και ενημερωμένο προσωπικό, εξασφλίζουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.