Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι μια επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης του επίμονου τοπικού λίπους. Πρόκειται για μια ασφαλή τεχνική που δεν προκαλεί παρενέργειες και εγγυάται θεαματικά αποτελέσματα.

Ο λόγος που την κάνει τόσο αποτελεσματική είναι πως εκμεταλλεύεται την ευαισθησία που παρουσιάζουν τα λιποκύτταρα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κύτταρα του οργανισμού απέναντι στο κρύο.

Σε ποιους απευθύνεται η κρυολιπόλυση;

Ιδανικοί υποψήφιοι για κρυολιπόλυση είναι άνθρωποι σε καλή φυσική κατάσταση με συσσωρευμένο λίπος σε περιοχές του σώματος όπως είναι οι μηροί και οι γλουτοί, η κοιλιά, η μέση, το εσωτερικό μέρος των γονάτων.

Η μέθοδος αυτή δεν ενδείκνυται σε περιόδους κύησης, θηλασμού, σε άτομα με σοβαρή καρδιοπάθεια, αγγειοπάθεια κτλ.

Πώς λειτουργεί η κρυολιπόλυση;

Στη διάρκεια της θεραπείας πραγματοποιείται ελεγχόμενη έκθεση του δέρματος σε χαμηλές θερμοκρασίες (2-3 βαθμούς Κελσίου). Στη θερμοκρασία αυτή η μεμβράνη των λιποκυττάρων διασπάται και προκαλείται απόπτωσή τους. Ενώ τα λιποκύτταρα ουσιαστικά καταστρέφονται, οι παρακείμενοι ιστοί μένουν άθικτοι.

Πόσες συνεδρίες είναι απαραίτητο να γίνουν;

Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούνται 1-3 συνεδρίες σε ένα μεσοδιάστημα 15-30 ή μία από την άλλη.

Πόσο σύντομα γίνονται ορατά τα αποτελέσματα;

Από την τρίτη εβδομάδα και μετά αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα. Η εικόνα βελτιώνεται συνεχώς μέσα σε ένα διάστημα τριών μηνών. Να σημειώσουμε πως το άτομο δεν νιώθει καμία απολύτως ενόχληση κατά τη διάρκεια του κύκλου των θεραπειών.

Το σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι πως τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Η σωματική άσκηση και η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής συμβάλλουν στην διατήρηση του καλού αποτελέσματος.

Τι να περιμένει το άτομο μετά το τέλος της συνεδρίας;

Όταν ολοκληρώνεται η συνεδρία, το δέρμα εμφανίζει ήπιο ερεθισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν μώλωπες στην περιοχή ή αίσθημα τσιμπημάτων, τα οποία όμως υποχωρούν μόνα τους σε λίγες ημέρες και δεν πρέπει να ανησυχήσουν το άτομο.

Υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί χαλάρωση στην περιοχή;

Επειδή τα λιποκύτταρα απομακρύνονται σταδιακά από τον οργανισμό, το δέρμα έχει την δυνατότητα να προσαρμοστεί. Γεγονός που αποτρέπει το ενδεχόμενο χαλάρωσης. Επίσης η ελεγχόμενη εφαρμογή ψύξης, ενεργοποιεί την ανάπλαση του συνδετικού ιστού του δέρματος, προκαλώντας ουσιαστικά σύσφιξη.