Μανικιούρ

Η λέξη μανικιούρ προέρχεται από τις λέξεις mani και cura που στα Λατινικά σημαίνουν χέρια και φροντίδα αντίστοιχα. Το μανικιούρ λοιπόν είναι η φροντίδα των χεριών. Τα περιποιημένα χέρια και κατ΄ επέκταση τα περιποιημένα νύχια είναι κάτι που όλες οι γυναίκες αξίζουν και πρέπει να έχουν. Τα χέρια  εκτίθενται  καθημερινά στο κρύο, στη ζέστη σε διάφορες χημικές ουσίες (απορρυπαντικά) και  καθώς μεγαλώνουμε εμφανίζουν κι αυτά σημάδια γήρατος. Συνεπάγεται πως  η τακτική τους φροντίδα είναι απαραίτητη μιας και είναι από τα βασικά  σημεία που παρατηρούν οι άλλοι πάνω μας,

Μανικιούρ για τόνωση της αυτοπεποίθησης

Τα περιποιημένα χέρια τονώνουν την αυτοπεποίθηση και ανανεώνουν τη διάθεση. Με τις  αμέτρητες επιλογές που υπάρχουν σε σχέδια η κάθε γυναίκα μπορεί να αναδείξει τη θηλυκότητα της και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη.

Μανικιούρ : Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα;

Το σχήμα καθώς και το μάκρος των νυχιών καθορίζεται από τις τάσεις τις μόδας που συνεχώς μεταβάλλονται. Ωστόσο με τη βοήθεια των εξειδικευμένων συνεργατών μας μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει απόλυτα με το σχήμα των δακτύλων σας και αντιπροσωπεύει τον ιδιαίτερο τύπο της προσωπικότητάς σας.

Μανικιούρ : Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Για να είναι τα χέρια σας πάντα καθαρά, περιποιημένα, απαλλαγμένα από αντιαισθητικές παρανυχίδες, τρυφερά και ενυδατωμένα το μανικιούρ θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Μην στερείτε αυτή την προσιτή πολυτέλεια από τον εαυτό σας, το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

Μανικιούρ : Απλό ή ημιμόνιμο;

Πολλές γυναίκες αγαπούν την απλότητα και επιμένουν παραδοσιακά στην απλή βαφή του νυχιού. Οι περισσότερες όμως επιλέγουν να κάνουν το μανικιούρ τους με  ημιμόνιμα βερνίκια νυχιών. Οι λόγοι που επιλέγουν το ημιμόνιμο είναι κυρίως γιατί στεγνώνει γρήγορα, έχει μεγαλύτερη διάρκεια, δεν φθείρεται από τα νερά και είναι μακράν εντυπωσιακότερο.

Μανικιούρ : Ονυχοπλαστική

Η ονυχοπλαστική δηλαδή η τοποθέτηση τεχνητών νυχιών  ενδείκνυται για τις περιπτώσεις των νυχιών που εκ γενετής είναι εξαιρετικά λεπτά, εύθραυστα και αδύναμα. Κατά την ονυχοπλαστική τοποθετείται ένα ανθεκτικό υλικό που λειτουργεί σαν φυσική ενίσχυση προστατεύοντας το νύχι από τη φθορά και βοηθώντας το να διατηρήσει το σχήμα και το μέγεθός του.

Μανικιούρ : Τι πρέπει να προσέξετε;

Θα πρέπει  πάντα να επιλέγετε με προσοχή τον χώρο που θα επισκεφθείτε για την περιποίηση των νυχιών σας  για να προλάβετε μια ενδεχόμενη μόλυνση.

Να βεβαιώνεστε πάντα πως  :

  • τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής
  • αποστειρώνονται επαρκώς τα εργαλεία
  • τα προϊόντα είναι εγκεκριμένα και ασφαλή

Μην εμπιστεύεστε την υγεία σας σε οποιονδήποτε αλλά μόνο σε επαγγελματίες!